Recensie ‘Illusie’ van Andrew Mayne

illusieTitel: Illusie
Oorspronkelijke titel: Angel Killer
Auteur: Andrew Mayne
Vertaald door: Karst Dalmijn
ISBN: 978 90 6109 107 9
Genre: Thriller
Uitgever: uitgeverij De Crime Compagnie
Uitgave: Paperback, 335 pagina’s

Recensie exemplaar ontvangen van De Crime Compagnie

Op achterkant
Een tienermeisje kruipt negen maanden na haar dood, onaangetast door de tijd, uit haar graf.
Een levenloze engel valt ongeschonden uit de lucht midden op Times Square in New York.
Deze en andere onverklaarbare moorden zijn het werk van een seriemoordenaar die al gauw bekend komt te staan als de Tovenaar.

De mooie Jessica Blackwood gaf haar carrière als illusionist op na een traumatische gebeurtenis en slijt nu haar dagen als FBI-agent achter haar bureau. Daar komt verandering in als er zulke bizarre moorden worden gepleegd dat er iets bovennatuurlijks in het spel lijkt te zijn.
Jessica is, als telg uit een oud illusionistengeslacht, de enige die deze seriemoordenaar lijkt te kunnen stoppen. Maar lukt het Jessica de moordenaar te ontmaskeren voordat zij zelf het doelwit van zijn kunsten wordt?

Mijn mening
Intrigerend boek. Vooral doordat de auteur je een kijkje laat nemen in zijn wereld. Hij geeft je inzicht in hoe een truc werkt. Ook al is dit fictief, maar het is wel een wereld die de auteur kent, omdat hij zelf een illusionist is.

Maar ook, hoe los je een moord op die niet logisch is. Zoals het meisje dat al maanden dood is en vervolgens plotseling half uit haar graf kruipt. Volgens het onderzoek blijkt dat zij geen dag dood is. Onverklaarbaar! En zo komen meer dingen die onverklaarbaar lijken totdat Jessica het uitlegt. En daarnaast wordt er goed gebruik gemaakt van de hedendaagse technologie.

Ook de FBI heeft last van al die administratieve rompenslomp die wij dagelijks tegenkomen.

‘Om de paar maanden ligt er een nieuw formulier omdat een manager heeft besloten dat alles beter wordt als we allemaal gewoon tien minuten extra besteden om het in te vullen, waarbij hij voorbijgaat aan het feit dat honderd genieën hem voorgingen met een formulier dat net even anders was.’

Wel vind ik in het begin de personages wat vlak. Later begint Jessica wat meer diepgang te krijgen en toen pas begon ik echt door te lezen. Je wilt gewoon dat zij die Tovenaar te pakken krijgt. Beangstigend idee dat zo iemand rondloopt en juist door de manier waarop hij moorden pleegt en een eigen fanclub krijgt. Mensen veroordelen de moorden maar bewonderen hem om de manier waarop het gepleegd is.

Waar ik me wel nu en dan aan stoor was het gebruik van Engelse woorden. Ik heb liever dat ze alle woorden hebben vertaald.

‘Dat kun je niet plannen. En hier komen we bij het tweede ding waar je als goochelaar op hoopt: opportunity.’

Ik heb uiteindelijk erg genoten van dit mysterie. Ik denk dat je juist zelf een goochelaar moet zijn om zoiets te kunnen schrijven. De spanning is goed en het leest gemakkelijk.

©Plien 2014

Advertenties

2 thoughts on “Recensie ‘Illusie’ van Andrew Mayne

  1. Ik twijfel een beetje over dit boek maar ga het toch maar op mijn te lezen lijst zetten. Wie weet valt het toch nog goed mee he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s