Gelezen: ‘De bruidskist en andere verhalen’ van Kate Mosse

Kate Mosse is erg goed in het mengen van verleden en heden. Ik heb haar boeken ‘Het verloren labyrint’ en ‘De vergeten tombe’ gelezen en veel van die korte verhaaltjes doen mij aan die twee boeken denken. Ik krijg daardoor zin om die boeken weer opnieuw te lezen en haar nieuwste boek aan te schaffen.

‘De bruidskist en andere verhalen’ zijn korte verhalen die zij door de jaren heen heeft geschreven. Elk verhaal is anders maar allemaal met dat vleugje mystiek. De hoofdpersonages variëren van leeftijd en geslacht. Dat toont aan dat zij gemakkelijk in kan leven.

De mooiste drie verhalen van de 16 zijn:de bruidskist
De bruidskist: Hier weeft het verleden en het heden heel mooi in elkaar. Het is een triest verhaal.
Een dag in rode letter: Ook hier weeft zij heden en verleden mooi in elkaar, maar minder sterk dan bovenstaande. Het is een mooi triest verhaal. Het einde is zo anders dan het verhaal ‘Governors Island’. En zij laat door twee verschillende verhalen twee eindes zien. Beide met hetzelfde doel, maar één ziet een uitweg en ander niet.
De gele sjaal: Hier komt de verweving van heden en verleden heel sterk naar voren. En dat door iemands invloed het verleden kan veranderen.

Maar eigenlijk zijn alle verhalen goed. Zeker een aanrader als je van dat soort verhalen houdt.

©Plien 2014

cover van goodreads.com

2 thoughts on “Gelezen: ‘De bruidskist en andere verhalen’ van Kate Mosse

  1. De manier waarop zij het heden en het verleden zo in elkaar laat verweven is mooi gedaan. De manier van omgeving of onderwerpen beschrijven is mooi en gedetailleerd gedaan maar niet te. Het is geen storend element als er even een kort uitleg komt over iets, het past gewoon in het geheel. Het verhaal blijft vloeiend lopen. Het hele verhaal is goed en logisch in elkaar gezet. Gaandeweg besef je dat enkele personages uit het heden misschien een re-incarnatie zou kunnen zijn van de personages uit het verleden. De personages hebben karakters maar toch mis ik iets. Ik kan er niet precies mijn vinger op leggen wat dat is, de karakters blijven wat oppervlakkig. De enige met wie ik echt mee heb kunnen leven is Alaïs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s