Recensie ‘Vlam van Zeven Wateren’ van Juliet Marillier

Opmaak 1Titel: Vlam van Zeven Wateren
Originele titel: Flame of Sevenwaters
Auteur: Juliet Marillier
Vertaald door: Maren Mostert
ISBN: 9789024535576
Genre: Fantasy
Uitgever: Uitgeverij Luitingh ~ Sijthoff BV
Uitgave: Pocket, 446 pagina’s
Verschenen: 2013

Op achterkant
Maeve, de dochter van de heer van Zeven Wateren, heeft als kind ernstige brandwonden opgelopen. Lange tijd had ze het moeilijk met de littekens die haar leven bepaalden. Na tien jaar bij haar oom en tante op Harrowfield te hebben gewoond, keert ze terug naar huis. In de tussentijd is Maeve veranderd ineen moedige vrouw met een speciale gave voor het temmen van wilde dieren. En ze komt net op tijd.
Zeven Wateren is in rep en roer. Mac Dara, de kwaadaardige prins van de Andere Wereld, onderneemt wanhopige pogingen om zijn enige zoon, Maeves zwager, terug te halen naar zijn rijk. Om de heer van Zeven Wateren hiertoe te dwingen, heeft Mac Dara op diens grondgebied een groep onschuldige reizigers gegijzeld. Als Maeve een van de vermiste reizigers dood aantreft, is dit het begin van een reeks zware beproevingen die ze samen met haar broer Finbar moet ondergaan om een eind te maken aan Mac Dara’s gewelddadige heerschappij – en is ze vastbesloten zich door niets of niemand te laten weerhouden.

Mijn mening
Een waardige vervolg van de Zeven Wateren serie. Het is ooit begonnen als trilogie dat nu uitgebreid is naar 6 delen. Wel adviseer ik dat je overige delen eerst zal moeten lezen zodat je dingen beter begrijpt in dit boek.
De auteur is goed in het beschrijven van innerlijke strijd. Maeve had regelmatig een innerlijke strijd. Ook komt zij elke keer voor keuzes te staan, wegkruipen van de wereld zodat niemand kan zien wat vuur met haar gedaan heeft of het hoofd hoog houden en de wereld met moed tegemoet treden. In de tien jaar dat zij bij haar oom en tante woont, voelt zij veilig. Maar dan gaat zij terug naar Zeven Wateren, waar zij vandaan komt. Dan begint de confrontatie met haar zelf en haar beperkingen. Iedereen bij haar oom en tante waren het gewend, maar mensen op Zeven Wateren hebben haar nooit meer gezien na de brand. Dus met angst gaat Maeve terug, voorbereid op ongevraagd medelijden en dat mensen met afschuw naar haar zullen kijken. Niet alleen vanwege haar littekens maar ook dat zij bepaalde dingen niet zelf kan doen en afhankelijk is van een ander of juist dingen doet die niet normaal zijn.

‘Als je iets ergs overkomt, moet je dapper doorgaan met leven en er het beste van maken.’
‘Verdoe geen tijd met verlangen naar het onmogelijke en voel je niet schuldig over dingen waar je niets aan kunt doen.’

Dat is wat Maeve probeert voor zich te houden, door gaan, het leven aanvaarden zoals het komt en daar het beste van maken. Maar misschien juist doordat zij haar handen niet kan gebruiken, heeft zij geleerd haar gave om met dieren te werken op een ander manier tot uiting te laten komen. Haar stem! Zij weet hoe zij met haar stem het vertrouwen van dieren kan opwekken.
Maar door wat er allemaal met haar gebeurd is, heeft zij juist de kracht en de moed om Andere Wereld te betreden en te doorzien. Al is dat niet altijd gemakkelijk en dankzij haar broertje Finbar heeft zij kunnen doorzetten.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Ik heb mezelf er van moeten weerhouden om weer helemaal bij het begin te beginnen. Het zijn heerlijke boeken die ik altijd toch met veel plezier weer opnieuw lees. En elk boek, zoals dit boek, is weer anders.

Aanrader als je van fantasy houdt, maar begin dan wel bij het eerste deel, ‘Dochter van het woud’.

©Plien 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s