Recensie: ‘Schuld’ van Tupla M.

schuldTitel: Schuld
Auteur: Tupla M.
ISBN: 9789461090461
Genre: Literaire thriller
Uitgever: Uitgeverij Verbum Crime
Uitgave: pocket, 300 pagina’s
Verschenen: 2012

Een boek dat ik heb ontvangen van de uitgeverij De Crime Compagnie. Zie hier voor de connectie tussen de twee uitgeverijen.

Auteur
Tupla M. is een pseudoniem van twee auteurs, Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. Hun debuut Vrouwelijk Naakt kwam uit in 2005 en heeft daarmee de Schaduwprijs gewonnen in 2006. Ze hebben daarna nog 3 boeken geschreven.

In het kort
Om ervoor te zorgen dat het gezin niet uiteen valt na een traumatische gebeurtenis besluit Evalien dat zij met haar man Rik en hun dochter Pippa moeten verhuizen. Zo verhuizen ze naar Westkapelle in Zeeland. De reden dat ze voor Westkapelle hebben gekozen is dat de moeder van Rik daar woont. De vader van Rik is nog niet zo lang geleden overleden, dus woont zij nu alleen. Rik verzet zich in het begin tegen de verhuizing, maar geeft geen concrete reden op waarom hij niet wil. Pippa is 13 jaar en wil ook niet verhuizen, maar dan om logische tiener redenen. Wat Evalien niet had verwacht was dat het gezin in een dorpje meer uit elkaar zou groeien dan vroeger in een stad als Amsterdam. Het verleden van Rik is één van de oorzaken van het uiteenvallen. Hierdoor gedraagt de buurman zich agressief naar hun toe. Maar ook zijn moeder draagt een geheim met zich mee en dat verklaart mede het gedrag van die buurman.
Was de verhuizing wel goed geweest? Zullen ze uiteindelijk naar elkaar groeien?

Mijn mening
Het boek was vanaf het begin mysterieus. Waarom ligt Rik in het ziekenhuis? Waar mochten ze nog niet over praten? Waarom wilde Evalien hun verhalen op elkaar afstemmen? Daar begon het al mee, al die vragen in het eerste hoofdstuk. Natuurlijk wil je dan doorlezen!
Toen kwamen de volgende hoofdstukken met nog meer vragen. Wat was er gebeurd in Amsterdam? Waarom hoopt Evalien met de verhuizing het gezin te kunnen redden? Waarom gedraagt buurman Kats zo vreemd en agressief? Nog meer vragen! Nu had ik het gevoel, ik moet doorlezen!
Het boek had mij vanaf het begin te pakken, maar soms vond ik het verhaal te lang duren. Ik wilde direct weten wat er allemaal aan de hand was. Ik moest me inhouden om niet naar achteren te bladeren.
Kortom, een spannend, helder geschreven boek met verrassende wendingen. Ik heb met veel plezier gelezen en het was heerlijk frustrerend om vanaf het begin al met veel vragen te zitten.

Dnederlandsit boek voeg ik toe aan de uitdaging ‘Ik lees Nederlands’.

©Plien 2013

boekcover van internet

Advertenties

11 thoughts on “Recensie: ‘Schuld’ van Tupla M.

  1. Pingback: Recensies voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger

  2. Klinkt als een spannend boek inderdaad. Niet een boek dat ik vanwege de cover meteen op zou pakken, maar als ik jouw recensie zo lees word ik toch nieuwsgierig!

  3. Nee niet vanwege het cover. Ik was eigenlijk meer benieuwd naar het woord schuld 😉 Maar al die vragen, soms frustrerend 😉 als je in de buurt woonde mocht je lenen 😉

  4. Pingback: Boekupdate januari en februari | Plien

  5. Pingback: Recensies -2- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger

  6. Pingback: Recensies -3- voor Uitdaging voor 2013: Ik Lees Nederlands! | De Boekblogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s