Recensie: ‘Onder de huid’ van Alice Blanchard

onder de huidTitel: Onder de huid
Origineel titel: Darkness peering
Auteur: Alice Blanchard
ISBN: 9024536596
Genre: Thriller
Uitgever: Luitingh – Sijthof
Uitgave: Hard cover, 320 pagina’s
Verschenen: 1999

Auteur
Alice Blanchard woont in Amerika, is tijdens haar studie begonnen met schrijven. Haar korte verhalen heeft diverse literaire prijzen gewonnen.

In het kort
Het verhaal begint in de nazomer van 1980, er wordt een moord gepleegd en iemand pleegt zelfmoord. 18 jaar later, de moord is nooit opgelost, Rachel Storrow heropent de zaak. Alleen nu wordt er weer een moord gepleegd en twee mensen ontvoerd. Is er een verband met de moord die 18 jaar geleden werd gepleegd? Is de moord door dezelfde dader gepleegd? Is Rachel in staat om los te komen van haar verleden? Is zij in staat om de moord op te lossen?

Mijn mening
Een goed, spannend boek met onverwachte wendingen. Uiteindelijke dader is niet wat ik had verwacht en het einde is verrassend.
Het boek is beeldend geschreven. Soms van de hak op tak, althans dat was voor mijn gevoel. Wel heeft zij de belangrijke personages veel persoonlijkheid gegeven. Vooral de hoofdpersonages Rachel die probeert haar weg te vinden en aantal zaken uit het verleden af te kunnen sluiten. Aan het einde hoop je gewoon dat zij het verleden achter zich kan laten en kan focussen op de toekomst.
Alice Blanchard heeft mij regelmatig op het verkeerde spoor gebracht en dan met verrassend eind. Maar ook over wie de moord mogelijk heeft gepleegd 18 jaar geleden. Verrassend is eigenlijk een goed woord voor dit boek.
Kortom, als je van thriller houdt met verrassende wendingen is dit een aanrader!

©Plien 2012

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: ‘Onder de huid’ van Alice Blanchard

  1. IK zou bijna weer thrillers gaan lezen. Maar toch maar niet. Ik heb zoveel leesvoer, ik moet keuzes maken. Moeilijk hoor, als je een boekenverslinder bent.

  2. Pingback: Update December | Plien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s