Recensie: ‘Ziener van Zeven Wateren’ van Juliet Marillier

Titel: Ziener van Zeven Wateren
Originele titel: Seer of Sevenwaters
Auteur: Juliet Marillier
ISBN: 9789024535002
Genre: Fantasy
Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
Uitgave: Pocket, 432 pagina’s
Verschenen: 2011

Auteur
Juliet Marillier is een historisch fantasy-schrijfster die nu in Australië woont. Zij is geboren in een dorp in Nieuw-Zeeland. In het dorp waar veel Schotse emigranten wonen. Zodoende is zij opgegroeid met Keltische mythes en muziek. Het is niet verwonderlijk dat zij geïnspireerd raakte om verhalen te gaan schrijven. Zij heeft aardig wat boeken geschreven. Voor een overzicht van haar boeken kan je hier zien.
‘Ziener van Zeven Wateren’ is een vervolg op trilogie ‘De Zeven Wateren’. Dus deel 5.

In het kort
Sibeal is, om in het kader op haar voorbereiding als Druïde, gestuurd naar Ines Eala. Daar moet zij leren haar emoties onder controle te houden, vooral het voelen van andere mensen emoties. Ines Eala woont haar twee oudere zussen. Beiden wonen daar met hun man. De ene uit vrije wil en andere gedwongen, maar beide getrouwd uit liefde.
Dan gebeurd er iets waardoor Sibeal haar hele toekomst op de kop ligt. Zal zij kunnen volharden en haar opleiding Druïde af kunnen maken of niet?

Personages
Sibeal en Felix zijn de hoofdpersonages in dit boek. Dit keer komen de anderen uit de eerste drie delen minder veel in beeld. Clodagh, die een hoofdrol speelde in deel vier is sterk aanwezig als een bijrol, net als haar man Cathal. Uit de voorgaande serie speelt Johnny en Meeuw een bijrol met Cairan ver op de achtergrond.
Ook al zijn Sibeal en Felix de hoofdrolspelers, speelt uiteindelijk heeft Svala een sleutelrol in dit boek.

Mijn mening / conclusie
Ik adviseer wel om de vorige delen te lezen om dit verhaal te kunnen begrijpen. Vooral vanwege de personages en de enkele gebeurtenissen die in dit boek wordt genoemd. Maar ze gaan er niet diep op in, dus dan is het toch wel handig om die andere delen gelezen te hebben.
Ook weer was dit een heerlijk boek om te lezen, maar ten opzichte van de andere delen is dit het minst sterke deel. In andere delen gebeurde heel snel wat en gaan ze snel op weg. In dit boek speelt het vooral op één plek af en daardoor komt het in mijn belevenis minder sterk over. Maar het boek bevatte wel verrassende plotwendingen.
Wat ook anders was in dit boek, was dat er twee hoofdpersonages waren. Beide in een ik-vorm geschreven, boven elk deel staat dan een naam vanuit wiens perspectief je nu leest.
Je wilde toch weten wat er gaande was. Wat is de relatie van Svala en haar man? Wie is Svala? Zal Felix zijn geheugen terugkrijgen? Voor wie zal Sibeal uiteindelijk kiezen? Veel vragen waardoor je toch door wil blijven lezen.
Ook weer slaagt de auteur heel beeldend te schrijven.
Is een aanrader voor iedereen die van Ierse mythes, legendes, magie, fantasy houdt.

3,5/5

©Plien 2012

Advertenties

One thought on “Recensie: ‘Ziener van Zeven Wateren’ van Juliet Marillier

  1. Pingback: Boekenupdate VI | Plien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s