Recensie: Zoon van de Schaduw van Juliet Marillier

Titel: Zoon van de Schaduwen
Originele titel: Son of the Shadows
Auteur: Juliet Marillier
ISBN: 9024538831
Genre: Fantasy
Uitgever: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
Uitgave: Pocket, 576 pagina’s
Verschenen: 2001

Auteur
Juliet Marillier is een historisch fantasy-schrijfster die nu in Australië woont. Zij is geboren in een dorp in Nieuw-Zeeland. In het dorp waar veel Schotse emigranten wonen. Zodoende is zij opgegroeid met Keltische mythes en muziek. Het is niet verwonderlijk dat zij geïnspireerd raakte om verhalen te gaan schrijven. Zij heeft aardig wat boeken geschreven. Voor een overzicht van haar boeken kan je hier zien.
‘Zoon van de Schaduwen’ is het tweede deel van trilogie ‘De Zeven Wateren’.

In het kort
Ierland is in oorlog. De kuststreken worden overvallen door Noormannen, Engelsen en Saksen. De aankomst van een nieuw geloof levert nog meer onrust. In die onrust waart ook nog de bende van de Beschilderde Man rond. Liadan, de jongste dochter van Sorcha en Red wordt door zijn bende ontvoerd. Door een dergelijk daad verandert de mogelijke toekomst van Ierland. Is het een begin van het einde of juist een nieuw begin voor Ierland?

Verhaal/setting/omgeving
Het verhaal speelt af in oud Ierland, vooral in noordoost Ierland, waar de Zeven Wateren is gevestigd. De Zeven Wateren is omringd door een magisch woud. Mensen die zonder begeleiding naar binnen willen komen kunnen verdwalen. Zo goed is de Zeven Wateren beschermd, beschermd door de ontzichtbare krachten. Het volk wordt daar gerespecteerd en ze hebben diepe respect voor de familie van de Zeven Wateren. In de ogen van het volk zijn ze gezegend door de Feeën.

Personages
Liadan is het belangrijkste personage in dit boek. Zij is de tweede dochter van Sorcha en Red. Zij heeft een zus Niamh en een tweelingbroer Sean. Met Sean heeft zij telepathische contact. In dit boek komt de drie van de zes grote broers van Sorcha weer in beeld. Elk neemt op zijn eigen manier een deel aan het leven van Liadan.
De Beschilderde Man en zijn bende spelen een grote bijrol in dit boek. Vooral de Beschilderde Man. Nog een bijrol mag ik niet vergeten, Eamonn. De relatie tussen hem en de mensen van de Zeven Wateren is belangrijk, maar wordt dwarsboomt door de Beschilderde Man.

Mijn mening / conclusie

Ik moet bekennen dat ik ook dit boek met enige regelmaat heb herlezen. Ik blijf ervan genieten. Het magische verweven met de werkelijkheid. Wat als er nou meer is dan wat we zien. Ook weer was dit een heerlijk boek, net als deel 1. Alleen het start was wat langzamer, het duurde even voor het verhaal op gang kwam.

Dit keer ben ik met plezier met Liadan meegegaan in haar avontuur. Je wilt weten hoe zij achter de geheimen komt, geheimen waar je al een deel van weet door het eerste boek. Maar je bent nieuwsgierig hoe dat naar voren komt in dit deel. Hoe komt zij erachter?
Hoe loopt het af tussen Liadan en de Beschilderd Man? Wat gebeurt er met Eamonn? Komt het met Niamh uiteindelijk wel goed? Veel vragen waar je antwoord op wilt weten, dus ga je door met lezen!
Ook dit boek is geschreven in een ik-vorm, maar Liadan kan mensen goed aanvoelen en observeren waardoor elk personage tot leven komt en je leeft met hun mee.
Ook in dit boek komen veel personages voorbij en kan overweldigend zijn maar algauw leer je ze kennen en krijgt alles zijn plek.
Het verhaal leest gemakkelijk weg. De auteur heeft een talent om heel beeldend te schrijven, je ziet gewoon voor je hoe het eruit ziet, hoe het voelt.
Is een aanrader voor iedereen die van Ierse mythes, legendes, magie, fantasy houdt.

4.5/5

©Plien 2012

plaatje van goodreads.com

One thought on “Recensie: Zoon van de Schaduw van Juliet Marillier

  1. Pingback: Boekenupdate V | Plien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s