Recensie: Verloren onschuld van Tami Hoag

Titel: Verloren onschuld
Originele titel: Guilty as sin
Auteur: Tami Hoag
ISBN: 9026975338
Genre: Thriller
Uitgever: Unieboek b.v.
Uitgave: Pocket, 477 pagina’s
Verschenen: 1996

Auteur
Tami Hoag is een Amerikaanse van afkomst. Haar eerste boek verscheen in 1988 en heeft 23 boeken geschreven. Zij woont met haar man op een paardenfarm.

In het kort
Een jongen van acht jaar wordt ontvoerd in een klein stadje waar die soort dingen niet gebeuren. Al gauw hebben de dader te pakken maar die ontkent. Terwijl de dader vastzit, wordt Josh onverwacht thuisgebracht door…

Verhaal/setting/omgeving
Het verhaal speelt af in een klein stadje Deer Lake. Het is winter en daar kan het ook goed sneeuwen. Waardoor een stadje als Deer Lake moeilijk te bereiken is. Het is een rustig stadje waar iedereen, iedereen kent.
De omgeving wordt zodanig beschreven dat je ook zo stadje voor de geest kan halen. Is gewoon duidelijk een stadje dat nog niet geraakt is door de zware criminaliteit. Waarschijnlijk zal dronkenschap, vandalisme, huisgeweld de ergste en de meest voorkomend misdaden zijn. Zo heeft zij beschreven en zo komt het ook over.

Personages
In dit boek draait het om officier van justitie Ellen North, die voor de Openbare Ministerie werkt. Door haar ervaring met dit soort misdaden krijgt zij van haar baas deze zaak. Ellen wordt bijgestaan door sherrif Mitch Holt, Jay Brooks en enkele anderen.
Natuurlijk spelen de slachtoffers ook een grote rol en vanzelfsprekend de dader Garreth Wright.
Er zijn meerdere personages maar hun rol is beduidend klein. Hoewel enkele ondanks hun kleine rol toch een belangrijke stempel op het verhaal leggen.

Mijn mening / conclusie
Het is een spannend verhaal. Na een trage lange start komt het verhaal eindelijk op gang. Wat wel anders maakt in dit verhaal is dat ze de dader al hebben vanaf het begin. Of althans, daar zijn ze van overtuigd. Alleen moeten ze nu bewijzen dat hij het daadwerkelijk ook gedaan heeft. Door de plotwendingen ga je soms twijfelen aan een aantal mensen. Dat maakt het verhaal uiteindelijk spannend.
Het hoofdpersonage Ellen heeft wel genoeg diepte meegekregen waardoor je wel met haar op avontuur wil gaan. En toch is er een emotionele afstand. Daardoor heb ik niet echt mee kunnen leven met haar. De rest blijft een beetje achterwege. Je krijgt van enkele wel mee dat ze een bagage hebben.
Maar om nou te spreken van een denderend boek, niet echt. Door geen emotionele band met één van de personages te hebben, heeft het boek me niet echt kunnen pakken.
Wat de auteur wel goed heeft gedaan is de omgeving, het gemoedelijke kleine stadje, beschrijven. Ik heb me ook dat voor de geest kunnen halen hoe iedereen gemoedelijk met elkaar om gaat en groet.

3/5

©Plien 2012

plaatje van het internet

 

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: Verloren onschuld van Tami Hoag

  1. Ja, ik zou anderen wel aanraden. Vooral omdat ik dan benieuwd ben hoe de anderen er van vinden. Je kan altijd mee beginnen en is op zich wel spannend boek, uiteindelijk.

  2. Pingback: Boekenupdate IV | Plien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s