Recensie: Het Medici Mysterie van Kathleen McGowan

Titel: Het Medici Mysterie
Originele titel: The Poet Prince
Auteur: Katleen McGowan
ISBN: 9789022992975
Genre: Literaire Thriller
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Uitgave: Pocket, 396 pagina’s
Verschenen: 2011

Auteur
Kathleen McGowan is een Amerikaanse auteur die op haar 20 journaliste was. Toen zij 21 was is zijverhuis naar Ierland. Daar is zij begonnen met de studie van Internationale folklore en mythologie, en de geschiedenis van het verhalen vertellen in Europa en het Midden-Oosten.
Zij is bekend geworden met het eerste deel van de trilogie ‘Het Magdalena Mysterie’. Het tweede deel heet ‘Het Jezus Mysterie’.

In het kort
In dit derde en laatste deel gaat Maureen Paschal niet meer op zoek naar een boek, maar wordt haar iets duidelijk gemaakt door middel van de geschiedenis van Medici. Want er is een link tussen Lorenzo Medici en de geliefde van Maureen, Berenger Sinclair.

Verhaal/setting/omgeving
Het verhaal speelt af in diverse plaatsen, vooral enkele plaatsen in Italië spelen een grote rol. Moeiteloos neemt zij je mee naar het verleden waar het verhaal vooral in Florence afspeelt. Zij beschrijft het wel goed dat je redelijk goed kan inbeelden. Alleen denk ik dat zij andere punten in het verhaal belangrijker vindt dan het beschrijven van een omgeving.
Het verhaal doet me meer denken aan deel één dan deel twee. Omdat Maureen net als deel één een grotere rol speelt dan de rest. Daarnaast duikt een ander genootschap op, waarvan de leidster. Wat wel anders is dan de vorige delen, is namelijk dat dit keer speelt een man uit het verleden een grote rol. Wat me ook doet denken aan deel één is het donkere genootschap, waarvan de leidster op wraak uit is.

Personages
Net als in het eerste deel speelt Maureen de hoofdrol, bijgestaan door Berenger Sinclair, Tamara Wisdom, Peter Healy, Ronald Gelis en Destino.
Uit het verleden speelt Lorenzo de’ Medici de hoofdrol, bijgestaan door Botticelli, Colombina, Giuliano de’ Medici en later kwam Michelangelo in beeld.
Er passeren in het heden en verleden nog meer personages, maar het is niet verwarrend. Sommige hebben ondanks een kleine rol toch een belangrijke rol het verhaal.

Mijn mening / conclusie
Het is weer een schitterend boek. Ten opzichte van de eerste twee delen mis ik in dit deel diepgang bij de personages in het heden. Uit het verleden is Lorenzo eigenlijk degene die de meeste diepgang heeft.
Wel is het weer indrukwekkend hoe de auteur moeiteloos het heden en het verleden in elkaar verweeft. Het is gewoon een logisch verhaal. Het verleden van Lorenzo help je uiteindelijk het heden te begrijpen. De betekenis van ‘Tijd zal wederkeren’ wordt hier veel duidelijker.
De auteur geeft ook aan dat zij behoorlijk heeft moeten strepen in haar verhaal, daardoor denk ik dat je bepaalde dingen mis. Of althans er meer over wilt lezen.
Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de’ Medici familie. Waarschijnlijk zal ik in de toekomst daar wat meer over willen lezen.
De auteur heeft het mooi afgesloten met een open einde. Ik heb van alle drie delen genoten.

4/5

©Plien 2012

Advertenties

5 thoughts on “Recensie: Het Medici Mysterie van Kathleen McGowan

  1. Ik denk dat ik het zelf niet in de gaten heb 😉 Maar dank je wel en is altijd leuk om te horen dat je toch erin groeit 🙂

  2. Pingback: Boekenupdate IV | Plien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s