Gelezen: Het geheim van Agrippina van Rolf D. Sabel

In het kort:
Keulen, 53 jaarna Christus
Een serie geheimzinnige moorden zorgt voor grote onrust in Romeinse provincie Germania. Het motief voor de moorden is volstrekt ontduidelijk.
De Romeinse tribuun Marcus Valerius wordt vanuit Rome naar de verre provinciestad Keulen gestuurd. Hij krijgt van keizer Claudius de moeilijke opdracht mee om een geheim onderzoek naar de moorden in te stellen. Claudius’ vrouw, keizerin Agrippina, heeft zo haar eigen plannen met de tribuun.
Vanaf dat moment is Valerius zijn leven niet meer zeker. Nog voor hij vertrekt uit Rome wordt de eerste poging al gedaan om hem uit de weg te ruimen. Eenmaal in Keulen stuit hij overal op een mur van onwil en stilzwijgen. En er vallen nieuwe slachtoffers.
Dan ontdekt Valerius een mogelijk verband tussen de slachtoffers en een nieuwe, oosterse sekte die een timmermanszoon aanbidt.

Mijn mening:
Het is een goed, spannend boek, maar de personages zijn wat vlak. Er is geen diepte, je krijgt geen band met de personages. Je leest wel tussen de regels door wat voor persoon Marcus Valerius is maar toch krijg je geen band met hem.
Het is een makkelijk leesbaar boek, goede aanvulling op andere boeken die ik heb gelezen over die tijdsperiode van Claudius/Nero en het begin van christendom. Ook leuk om te lezen over een kolonie ergens in Duitsland. Je leest dan ook hoe groot de invloed van Rome toen is geweest, hoe ver het macht van Rome reikte!
Het heeft wel mijn aandacht vastgehouden omdat ik wil weten wat het geheim is. Dus ik blijf wel doorlezen tot het duidelijk wordt wat het geheim is. Dan zakt het verhaal wat in en verliest even zijn vaart.
Is ongelooflijk hoe vluchtig je roem, je naam, je rang is. Zodra je non persona bent, verandert alles, ook het gedrag van anderen die eerst er voor jou daar was.

Pluspunt:
Goed, spannend, makkelijk leesbaar boek.

Minpunt:
Personages hebben geen diepte.

Citaat:
“Sommige uren worden ons ontstolen, sommige worden ontfutseld, sommige glippen ons door de vingers.”

Cijfer:
3/5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s