Gelezen: Imperium van Robert Harris

Plot:
Op zijn eenentwintigste heeft Marcus Cicero maar één levensdoel: heerschappij over de Romeinse staat. Je leest hoe Cicero zich uitgroeit tot de briljantste en meest welbespraakte advocaat uit de geschiedenis, die zich met zijn gevreesde, bijtende humor en gedreven door een verpletterende ambitie een weg vecht naar het absolute machtscentrum van Rome.

Mijn mening:
Ik heb dit boek nu voor de vierde keer gelezen en blijf elke keer er weer van genieten. Dat politieke spel die ze toen speelden zie je nu nog in deze tijd. Omkopingen, elkaar zwart maken, politieke samenwerkingen om andere partijen moeilijker te maken.
Daarnaast houd ik erg van geschiedenis, zoals oud Rome. Er komt een aantal heel erg bekende namen voorbij uit die tijd.
Het is geen ingewikkeld, moeilijk politiek boek. Is een makkelijke weg te lezen en spannend boek. Je bent continue benieuwd hoe het verder gaat, wat gaat er gebeuren, wat gaat Cicero nu doen? Al die vragen en dat maakt het erg leuk lezen.
Wat ook leuk is om te lezen dat Tiro, de slaaf van Cicero, een steno van 4000 tekens heeft ontwikkeld. Want alleen zo kon hij Cicero bijhouden als hij redevoering wilde houden.  En interessant hoe Cicero zijn doel wil bereiken en daar doet hij alles voor. Je leest ook ondanks zijn goede bedoelingen en pogingen om een rechtvaardige man te blijven een arrogante man en gefocust op de ultieme macht.
Kortom, als je van geschiedenis houdt is dit een aanrader, helemaal als je van oud Rome geschiedenis houdt.

Citaat:
Juist perfectie is saai.

Cijfer:
5/5

One thought on “Gelezen: Imperium van Robert Harris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s